«تا کی باید به گسترش ساخت بیمارستانها و درمانگاهها و اضافه کردن به تختها ادامه دهیم؟ چرا از طب اسلامی که در سایر دانشگاهها تدریس میشود حمایت نمیکنیم؟ میلیون نفر تحت پوشش این موضوع هستند و باید موضوع طب آبا و اجدادیمان جدی گرفته شود.» این گزارهها، اظهارات یکی از نمایندگان مردم در تریبون خانه ملت است. مهدی سعادتی که پیشتر با نماز خواندن پشت میز در جلسه رسمی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حسین امیر عبداللهیان و در محل وزارت امور خارجه، مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت، این بار نیز جملاتی بیان کرده که مدعیان دروغین طب اسلامی را خشنود و باعث نگرانی جامعه پزشکی کشور شده است.
از دو دهه اخیر، مداخلات پزشکی از سمت مدعیان طب اسلامی آغاز شد و این گروه، همواره به دنبال این بودند که با تشویش اذهان عمومی، راه را برای نفوذ تفکر خود در میان عموم مردم باز کنند، این در حالی است که مراجع تقلید نیز میگویند چیزی با عنوان طب اسلامی نداریم و آموزههای اسلامی داریم که قابل پژوهش و تحقیق است.
دکتر سیدمحمد میرخانی، یکی از پزشکان فعال در حوزه مقابله با شبهعلم و عضو هیئت مدیره نظام پزشکی شهرستان قدس در گفتوگو با روزنامه اینترنتی فراز، پیرامون طب مدعی اسلامی و اظهارات این نماینده مجلس، توضیح داد: «طب اسلامی» عنوانی اغواگرایانه و شیادانه است تا مردمی که اعتقادات مذهبی دارند و سادهدل هستند را گول بزنند و به پیروی از خود برای شروع درمان، ترغیب کنند. در گذشته چیزی به اسم طب اسلامی وجود نداشته، این یک تعریف جدید و محصول دهه ۸۰ شمسی است که عدهای آن را ساختند و ترکیب طب و اسلام در این موضوع، سندیت ندارد. طب روایی در گذشته مرسوم شده بود اما چون روایات معتبر در این حوزه کم بود، ارزشی پیدا نکرد و جدی گرفته نشد.
میرخانی با بیان اینکه اظهارات این نماینده نشان میدهد که حتی دید ابتدایی به حوزه سلامت ندارد، گفت: سازوکار انتخابات مجلس به این صورت است که فرد پس از تایید در نظارت استصوابی شورای نگهبان، با رأی مردم به عنوان وکیل، وارد خانه ملت میشود. تایید صلاحیت این افراد در شورای نگهبان، به معنای تایید فرد در تمام حوزهها نیست و فقط از نظر شورای نگهبان صلاحیت نمایندگی مردم را دارد اما نمایندگی مردم با صلاح مردم در تمام زمینهها و زمینه مهم سلامت را دانستن، متفاوت است.
او ادامه داد: جای تأسف است که یک نماینده مجلس در چند ماه آخر دوره نمایندگی، بدون ذرهای تفکر و جمعآوری اطلاعات، حرف خام و ناپخته میزند. طب مدعی اسلامی فایدهای برای مردم ندارد و برای عرصه سلامت و دین مردم مضر است. چهکسی گفته در دانشگاهها چنین چیزی تدریس می شود؟ این حرف کاملاً مزخرف، دروغ و مبتذل است.
این پزشک دررابطه با دلایل چنین اظهاراتی از تریبون خانه ملت، بیان کرد: در مجلس یازدهم، افرادی با حتی کمتر از پنج هزار رأی وارد مجلس شدند و مردم تمایلی به مشارکت در انتخابات آتی نیز ندارند بنابراین کافی است تا جماعت شیاد طب مدعی اسلامی به این افراد رأی بدهند تا با چند هزار رأی آلوده، وارد مجلس شوند و دِین خود را با قانونی کردن فعالیت این افراد، ادا و راه را برای آسیب رساندن به مردم، باز کنند.
میرخانی با بیان اینکه یک نگاه ضد علم و توسعه در کشور وجود دارد، مطرح کرد: این افراد، چیزی برای عرضه ندارند بنابراین با علم در ستیز هستند و با تخریب دیگران، جایگاهی برای خود پیدا میکنند. این جماعت هیچ هنری به غیر از دردسر درست کردن ندارند بنابراین تلاش میکنند با دردسرهای جدید درست کردن و جلوی توسعه را گرفتن، خود را مطرح کنند. طب مدعی اسلامی با توسعه مشکل دارد چون اگر جایی توسعه یافته باشد، مجالی برای جولان آن وجود ندارد بنابراین شروع به تخریب جامعه پزشکی و درمان کرده و انگلوار در جامعه طبی، رشد میکند.
او یادآوری کرد: انجمن طب اسلامی یکی از شهرستانها، خبر تعطیلی بیمارستانی در تهران را با خوشحالی در فضای مجازی منتشر و ابراز امیدواری کرده بود که سایر بیمارستانها تعطیل شوند. بر اساس کنوانسیونهای بینالمللی حتی در جنگها هم نباید به مراکز درمانی حمله شود اما جامعه کثیف مدعی طب اسلامی به بیمارستانها هم رحم ندارد.
این پزشک خاطرنشان کرد: وقتی آقای تبریزیان، شیخ اصلی این افراد که علیرغم تحصیلات بالای حوزوی علاقمند است خود را آیتالله بنامد و لقب پدر طب اسلامی به خود بدهد، مانند مغولها و اعرابی که به ایران حمله کردند، کتابسوزی میکند، آیا اینها رحمی به بیمارستانها میکنند؟ آقای تبریزیان یک دانشگاه مجازی آموزش طب اسلامی با دامنه «IR» راه اندازی کرده است. چگونه این فرد توانسته چنین مرکز دروغینی را با دامنه اختصاصی کشور ایران، راه اندازی کند؟
میرخانی دررابطه با دلایل عدم برخورد با این افراد، گفت: ذات قانون برخورد با مداخله گران پزشکی، بازدارندگی و سختگیری کافی را ندارد و قابل پیگیری نیست و فقط در صورت بروز عوارض پس از مراجعه و مصرف دارو، قابل پیگیری است و مجازاتهایی حتی تا اعدام نیز در این زمینه، پیشبینی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فضای اصلی فعالیت اینها در پیامرسانهای داخلی است که قرار بود فضای مجازی را امن کنند و به مردم تحمیل شدند چون مردم ساده فکر می کنند اگر یک پیام رسان داخلی وجود داشته باشد، همه چیز آن تحت کنترل است و هیچ مشکلی ندارد اما لازم است که مردم هشیاری بیشتری در ایم زمینه داشته باشند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟